Jump to content


Photo

Battlefield 1


  • Please log in to reply
235 replies to this topic

#1 DPI Wizard

DPI Wizard

    Advanced Member

  • Wizards
  • 1,801 posts

Posted 01 September 2016 - 05:20 PM

259


#2 Bernd Matthys

Bernd Matthys

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 39 posts

Posted 01 September 2016 - 05:22 PM

Same as BF4



#3 DPI Wizard

DPI Wizard

    Advanced Member

  • Wizards
  • 1,801 posts

Posted 01 September 2016 - 05:24 PM

Same as BF4

I know, adding it to remove any doubt. Will also add all aims eventually :)



#4 Bernd Matthys

Bernd Matthys

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 39 posts

Posted 01 September 2016 - 05:35 PM

I know, adding it to remove any doubt. Will also add all aims eventually :)

Of course :) 



#5 OrangeGuac

OrangeGuac

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 01 September 2016 - 05:46 PM

In-game, if I set FOV (vertical) to 86 it shows a horizontal FOV of 102. In the calculator, if I enter 86 as the vertical FOV is shows an actual horizontal FOV of 112.

 

Which is correct? I want a hfov of ~102.

 

Thanks.



#6 DPI Wizard

DPI Wizard

    Advanced Member

  • Wizards
  • 1,801 posts

Posted 01 September 2016 - 05:59 PM

In-game, if I set FOV (vertical) to 86 it shows a horizontal FOV of 102. In the calculator, if I enter 86 as the vertical FOV is shows an actual horizontal FOV of 112.

 

Which is correct? I want a hfov of ~102.

 

Thanks.

The game for some reason calculates the HFOV for 4:3 resolution, and does not take into account your actual aspect ratio.

 

If you select Horizontal Deg. | Res Base and enter 102 as you want, you'll get GstRender.FieldOfViewVertical 69.57 which is what you should configure :)

 

(Assuming you play with a 16:9 resolution)



#7 OrangeGuac

OrangeGuac

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 01 September 2016 - 06:23 PM

The game for some reason calculates the HFOV for 4:3 resolution, and does not take into account your actual aspect ratio.

 

If you select Horizontal Deg. | Res Base and enter 102 as you want, you'll get GstRender.FieldOfViewVertical 69.57 which is what you should configure :)

 

(Assuming you play with a 16:9 resolution)

 

Thanks for the help, appreciated.



#8 Andreas Kristoffersen

Andreas Kristoffersen

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 01 September 2016 - 10:40 PM

Uniform Soldier Aiming is not working in the beta.

 

One thing i dont understand in the calculator is it says to put coefficient to 0 and not 1.33 as default. I've tested UsA with default numbers(1.33) and they work perfect on all sights in bf4. maybe i am wrong on this but as far as i've tested with coyote, iron and holo sight it is 40cm/360 for me. not sure on snipers tho

 

anyways back to my problem: i use 40cm/360 (0.007468    800DPI) for all sights in bf4 and i dont know how to get it like that in bf1 atm, as i dont know the x zoom of the m18 sight



#9 DPI Wizard

DPI Wizard

    Advanced Member

  • Wizards
  • 1,801 posts

Posted 02 September 2016 - 12:30 PM

Uniform Soldier Aiming is not working in the beta.

 

One thing i dont understand in the calculator is it says to put coefficient to 0 and not 1.33 as default. I've tested UsA with default numbers(1.33) and they work perfect on all sights in bf4. maybe i am wrong on this but as far as i've tested with coyote, iron and holo sight it is 40cm/360 for me. not sure on snipers tho

 

anyways back to my problem: i use 40cm/360 (0.007468    800DPI) for all sights in bf4 and i dont know how to get it like that in bf1 atm, as i dont know the x zoom of the m18 sight

I've chosen to set the coefficient to 0 just to eliminate the variable. As soon as you start matching with different percentages the coefficient doesn't scale the same with all sights, but it is true that it does a fairly good job with the default settings.

 

Regarding BF1, haven't looked at the aims and USA yet.



#10 jabbothehut

jabbothehut

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 31 posts

Posted 03 September 2016 - 11:45 AM

are the ads sliders off or something? when i set soldier zoom sens to 60% it feels waaaaay too slow compared to my sens on r6 siege which is 60% ads too



#11 stereo3D

stereo3D

    Member

  • Premium Members
  • PipPip
  • 120 posts

Posted 03 September 2016 - 03:06 PM

well, technically they're both off because 100 % ads sens isn't identical to hip-fire in either game.

 

if you're using 60 % for iron sights in r6 siege then you could try:

 

soldier zoom sensitivity: 80 %

uniform soldier aiming: on

(advanced) coefficient: 100 %



#12 jabbothehut

jabbothehut

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 31 posts

Posted 03 September 2016 - 04:24 PM

well, technically they're both off because 100 % ads sens isn't identical to hip-fire in either game.

 

if you're using 60 % for iron sights in r6 siege then you could try:

 

soldier zoom sensitivity: 80 %

uniform soldier aiming: on

(advanced) coefficient: 100 %

ah thanks a lot man! will check it out! also just a quick question, how did you work that out?


Edited by jabbothehut, 03 September 2016 - 04:28 PM.


#13 S7evenFreak

S7evenFreak

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 23 posts

Posted 11 September 2016 - 06:48 PM

I know, adding it to remove any doubt. Will also add all aims eventually :)

 

That would be somehow a must-have , still waiting that you add it for BF4 :).



#14 DPI Wizard

DPI Wizard

    Advanced Member

  • Wizards
  • 1,801 posts

Posted 11 September 2016 - 06:55 PM

still waiting that you add it for BF4 :).

BF4 should already have calculations for all aims. Or did I miss any?



#15 S7evenFreak

S7evenFreak

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 23 posts

Posted 11 September 2016 - 09:33 PM

Sry my bad, I meant the different variables which are available in-game;

 

http://www.mouse-sen...efield-4/page-4



#16 DPI Wizard

DPI Wizard

    Advanced Member

  • Wizards
  • 1,801 posts

Posted 11 September 2016 - 10:16 PM

Sry my bad, I meant the different variables which are available in-game;

 

http://www.mouse-sen...efield-4/page-4

That's what is in the calculator now, but given scope/aim names instead of the config file variable name. But I'll look into making a whole separate calculation for in-game only, as a lot of people probably prefer that.



#17 mattiasheen

mattiasheen

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 16 posts

Posted 03 October 2016 - 07:48 PM

Hey, if I change the bf4 sights to, lets say 20x, should I set my FOV again before I copy the sensitivity?



#18 S7evenFreak

S7evenFreak

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 23 posts

Posted 16 October 2016 - 01:08 AM

For people who uses Origin Cloud, the file which needs to be edited is the "PROFSAVE_profile_synced" - not sure if you wanna add this information. Also (and I dont know if this was already included in the Beta and if it affects anything) - you can choose between different zoom levels at the weapons, also all the variables have different names now compared to Bf4. I can send you screens/configfiles if you wanna check/add them.



#19 Capta Praelium

Capta Praelium

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

Posted 18 October 2016 - 06:15 AM

FYI:
Devs say the sensitivity is no longer the same as BF4. I guess they changed it from the beta. Sorry to be the bearer of bad news :(

https://twitter.com/...261397536837632



#20 Bernd Matthys

Bernd Matthys

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 39 posts

Posted 18 October 2016 - 10:47 AM

FYI:
Devs say the sensitivity is no longer the same as BF4. I guess they changed it from the beta. Sorry to be the bearer of bad news :(

https://twitter.com/...261397536837632

I wonder why they changed it again, their is absolutely no need for this what so ever.

The range is more then wide enough from 1 inch to 100 if you want to, i don't understand why they need to change it every f*cking time!

I guess they want to mess up your muscle memory up with every new game lol






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users