Jump to content


Photo

Battlefield 4


  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#81 DPI Wizard

DPI Wizard

    Advanced Member

  • Wizards
  • 1,987 posts

Posted 21 September 2016 - 03:13 PM

I just signed up for a subscription and ran into the same problem as above. In order to change my sensitivity for the one scope I want to change, I need to set the UsA coefficient to the non-standard value, which effects all the other scopes as well :(

 

I should mention, that the instructions are to set the coefficient to 0, but that did not work correctly. When I set it to 1 (aka 100%) the rotation was correct. Unfortunately I still have the issue where the other scopes aren't right due to the non-standard coefficient.

 

Lil' help? :)

I see the problem, will fix it!


  • CaptaPraelium likes this

#82 Quackerjack

Quackerjack

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 26 posts

Posted 16 November 2016 - 08:29 PM

Is the Calculator for Bf4 "Scalded 1x......" with USA on or off?

 

To calculate aim sensitivity with Uniform Soldier Aiming, you need to enter the scaling coefficient and/or the base sensitivity.

 

But i cannot add any value it says N/A



#83 DPI Wizard

DPI Wizard

    Advanced Member

  • Wizards
  • 1,987 posts

Posted 16 November 2016 - 08:30 PM

Is the Calculator for Bf4 "Scalded 1x......" with USA on or off?

 

To calculate aim sensitivity with Uniform Soldier Aiming, you need to enter the scaling coefficient and/or the base sensitivity.

 

But i cannot add any value it says N/A

BF4 is currently hardcoded with USA coefficient 1, will update this soon!



#84 Joshua Willis

Joshua Willis

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 57 posts

Posted 02 December 2016 - 05:57 AM

Hey,

I'm also pretty confused about the Notes where it says:

"To calculate aim sensitivity with Uniform Soldier Aiming, you need to enter the scaling coefficient and/or the base sensitivity."

Do we enter our GstInput.MouseSensitivity or the coefficient number we are using in-game or a multiplication of both?... even though right below the notes say to set the coefficient to 0:

"Also make sure the following values are set:
GstInput.SoldierUniformAimingCoefficient 0"


Edited by Joshua Willis, 05 December 2016 - 12:51 PM.


#85 philheath

philheath

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 20 January 2017 - 09:36 AM

hello, I am trying to match bf4 sensitivity with csgo, so I can use the training maps

 

lets say I choose 1x coyote sight, does that include the FOV of that sight?

 

lets say I run base 90 FOV, and the aim down sight is 64 FOV {I don't really know what it is}

 

do I leave the fov 90 or do I have to change the fov to 64 and change csgo to 64 also to match?

 

 

 

 

BF4 is currently hardcoded with USA coefficient 1, will update this soon!



#86 Quackerjack

Quackerjack

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 26 posts

Posted 30 January 2017 - 03:04 PM

i dont know mate i want to know this too.

 

 

Btw whats up with USA Off?



#87 WhoCares?

WhoCares?

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 82 posts

Posted 31 January 2017 - 10:31 AM

I guess USA OFF is the same as USA 1.000. At least thats how it works in Bf1. 



#88 Quackerjack

Quackerjack

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 26 posts

Posted 31 January 2017 - 03:52 PM

Sadly not. I did some tests myself and its different.

 

 

9b82b6-1485875077.png

 

So in order to get my ADS Sensitivity i set this.

 

It says ADS sensitivity is about 35 cm.

 

When i go ingame and mess this out i get arround 66 cm.


Edited by Quackerjack, 31 January 2017 - 04:04 PM.


#89 Ulrik Sirnes

Ulrik Sirnes

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 01 February 2017 - 05:37 AM

I cant change the FOV in the bf4 dpi calculator, makes it so i cant set it to monitor distance (stuck at 55 fov while i use 110)

 

nvm, found it out


Edited by Ulrik Sirnes, 01 February 2017 - 05:46 AM.


#90 CaptaPraelium

CaptaPraelium

    Newbie

  • Premium Members
  • Pip
  • 35 posts

Posted 16 February 2017 - 06:43 PM

I guess USA OFF is the same as USA 1.000. At least thats how it works in Bf1. 

When USA is off, each zoom level has it's own hard-coded sensitivity. In BF1, this is the same as USA on, coefficient 1. In BF4, the hardcoded values are.... Strange and inaccurate.
In addition, USA causes sensitivity to scale with FOV during the transition from hipfire to ADS, whereas without USA, the sensitivity 'jumps' immediately to the zoomed value as soon as you begin the transition.... So it will feel different anyway.
TL;DR just use USA.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users